17 בפברואר 2014

כשנפוליאון כבש את עכו

קיבלתי מאתר "אמאשל" לנסות את גבינת נפוליאון טבעי 16% שומן החדשה.
אני כל כך אוהבת גבינות, בעיקר גבינות שמנות ורכות...בעיקר על חלה רכה וזהו, שלמות.
קודם כל טעמתי...ככה עם כפית, הגבינה טעימה ומרגישה כאילו זה נפוליאון 30% ולשמחתי זה פחות.
אז נכון שביומיום אני לא אוכל אותה (צריך לשמור על הגזרה...), אבל כשיבואו אליי אורחים, גבינת נפוליאון 16% תקבל מקום של כבוד.
בעוגות, פשטידות ומיני מאפים את מקום גבינת שמנת עם הרבה יותר אחוזי שומן (אל תדאגו, רק חלק מהכמות מוחלפת, לצורכי טעם ומרקם)  תתפוס בכבוד גבינת נפוליאון טבעית 16%.
אז אחרי שטעמתי (או יותר נכון אכלתי), מיד ידעתי אני הולכת להכין את עוגת הגבינה המפורסמת של אמא שלי...
עוגת גבינה רכה ונימוחה, כל פעם מקושטת בצורה אחרת...קצפת ותותים, פירות וג'לי או רק אבקת סוכר.
אותה עוגת הגבינה שביקשנו שנה אחרי שנה כעוגת יום הולדת (כן, כן, עוגת גבינה ליום הולדת).
והפעם אני אכין אותה (בפעם הראשונה) כעוגת יום ההולדת הראשון של בני הקטן, לגיל שנה (הופ...הופ...טרללה, גדלנו בשנה...).
אני מקווה שיצא לי טעים ומרשים כמו לאמא שלי, תחזיקו לי אצבעות...

מוכנים? מתחילים...



עוגת גבינה

רכיבים:
3 גביעי גבינה לבנה 5% (אני הכנתי עם 2 גביעי גבינה לבנה 5% וגביע גבינת נפוליאון 16%)
6 ביצים מופרדות
2 כפות קמח תופח
100 גרם חמאה מומסת
2 שקיות סוכר וניל
1/2 חבילת אינסטנט פודינג וניל
1 כוס סוכר

אופן ההכנה:
1. להקציף חלבונים עם סוכר
2. להקציף חלמונים עם סוכר וניל וחמאה מומסת
3. לערבב את הגבינות, קמח, א.פודינג וניל
4. להוסיף חלמונים
5. לקפל את התערובת עם החלבונים
6. אופים בחום בינוני עד שמתייצב
ניתן לקשט עם קצפת ופירות או רק עם אבקת סוכר

אני החלטתי לקשט בתותים טריים, אננס משומר וג'לי אננס 
ולתוצאה...





 נראה לי שהצלחתי...
בתיאבון לנו