2 ביוני 2015

מה עשיתי לפירות היער או מתכונים רבותי מתכונים

שופרסל לא מפסיקה לחדש ולגוון והפעם פירות יער קפואים...
לא שיש לי זכרונות ילדות מאירופה של פירות יער בשפע וקטיף משפחתי...זכרונות יש, מטיולים באירופה וטעם פירות היער הטריים עדיין על שפתיי...
ובארצנו הקטנטונת? ניתן לצאת לקטיף של פירות יער (יש במושב בן עמי, יש ליד גדרה וכמובן שברמת הגולן) אך העונה קצרה.
פירות היער שבשווקים בדרך כלל באריזות קטנות ומאד יקרים...
ולכן הפיתרון הזמין ביותר והנגיש ביותר במחיר הנוח ביותר (למרות שזה קפוא) אלו פירות היער הקפואים.


שופרסל הוציאה 4 מגשים עם מגוון פירות יער קפואים: פטל שחור, חמוציות, דובדבן חמוץ ואוכמניות.
בכל מגשית 300 גרם פרי.

תחילה הפשרתי מעט את הפירות וטעמתי...קר וחמוץ (הפטל והאוכמניות היו יותר מתוקות).
ומיד התחלתי במלאכה...

עוגת שמנת עם פירורי פתי בר בטעם קרמל בציפוי רוטב פירות יער.

מצרכים:
לבסיס:
250 גרם פתי בר בטעם קרמל של אסם מרוסקים עד כדי פירורים.
100 גרם חמאה

לעוגה:
2 שמנת מתוקה של שופרסל
1 אנסטנט פודינג וניל של שופרסל
500 גרם גבינת סקי 5%
250 גרם גבינת שמנת נפוליאון 16%
2 סוכר וניל
תמצית וניל

לרוטב פירות יער:
2 כוסות מיקס פירות יער
1 כוס סוכר (ואם צריך להוסיף עוד)
כף מיץ לימון

אופן ההכנה:
1. מערבבים את פירורי הפתי בר עם למאה מומסת משטחים בתבנית 26 עגולה או תבנית בינונית מלבנית ומכניסים להקפאה.
2. מקציפים 2 שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל וסוכר וניל לקצפת יציבה.
3. בקערה נפרדת מערבבים את הגבינות, מוסיפים תמצית וניל ומקפלים פנימה קצפת.
4. שופכים ומשטחים מעל לתחתית הפתי בר ומכניסים למקרר.
5. בסיר עם תחתית עבה מבשלים יחד סוכר ופירות יער עם כף מיץ לימון על אש גבוה עד לבעבוע ואחר כך עוש 10 דקות על אש נמוכה תוך כדי בחישה עדינה כדי לא למעוך את הפירות. עד לקבלת רוטב סמיך. ולצנן בטמפרטורת החדר.
6. לשפוך את רוטב פירות היער המצונן על העוגה ולקרר לפחות 6 שעות.



בתיאבון...

בעוד אני ממשיכה לנשנש מפירות היער החלטתי להכין גלידת פירות יער

מצרכים:
2 יוגורט (אפשר בטעמי פירות או טבעי)
כוס סוכר
3 כוסות מיקס פירות יער
מעט לימון

אופן ההכנה:
בבלנדר מערבבים את הסוכר, פירות היער ומיץ הלימון לתערובת חלקה להוסיף את היוגורט ולערבל עד לקבלת מרקם אחיד.
להעביר לקופסא עם מכסה ולמקפיא...

כל שנותר לעשות הוא לקחת 2 כפיות ובתיאבון...