1 ביוני 2014

מתכונים לשבועות באדיבות הקונדיטורית אסנת רוט מבונז'ור

קרפ סלמון ועירית חגיגי:
מתכון לקרפים:

2 כוסות קמח
2 כוסות מים או חלב
4 ביצים
1 כף שמן
קורט מלח
1 כף שטוחה סוכר

מערבבים את כל הנוזלים, מוסיפים את כל החומרים היבשים תוך כדי ערבוב (במידה ונוצרים גושים, ניתן לסננן במסננת), מכינים את הקרפים על מחבת.

למילוי:
גבינת שמנת 30%
1 חבילת עירית
סלמון
מלח, פלפל.

לוקחים קרפ, מורחים שכבה דקה של גבינת שמנת, מסדרים עירית מעל (גבעול שלם) וחתיכות סלמון, מתבלים. מגלגלים את הקרפ לרולדה ומכניסים למקרר לשעה לייצוב. מוציאים מהמקרר, פורסים לפרוסות ברוחב של כ- 2.5 ס"מ ומשפדים על גבי שיפוד.

 
צילום: יח"צ

עוגת גבינה אפויה ופרג

לתבנית קפיצית קוטר 26,

לבסיס:
250 גרם פתי בר טחון
100 גרם חמאה
מערבבים ומשטחים בתבנית, מכניסים לקירור.

למלית פרג:

100 גרם פרג טחון
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס חלב
25 גרם חמאה (1/4 חבילה)
קליפה מ- 1/2 לימון
2 כפות פירורי ביסקוויט טחון
1 כף דבש
1 ביצה

בסיר מרתיחים חלב וסוכר, כשהחלב רותח מכניסים את הפרג ומבשלים עוד כ-2 דקות, מורידים מהאש ומוסיפים את שאר החומרים. מצננים ומכניסים לקירור. לאחר שהמסה קרה, משטחים אותה מעל התחתית של העוגה ומכניסים שוב לקירור (רצוי להקפאה)

ניתן לקנות מלית פרג מוכנה בסופר.

למלית גבינה:

750 גרם גבינה לבנה 9%
3/4 כוס חלב
3/4 כוס סוכר
2 כפות קמח
כפית שטוחה אבקת אפייה
3 ביצים
כפית תמצית וניל איכותית

מחממים תנור ל-170 מעלות.
במיקסר מערבבים גבינה, חלב, ביצים, סוכר ווניל כ- 5 דקות. מוסיפים את הקמח ואבקת אפייה ומערבבים עד שהמסה חלקה, שופכים מעל מלית הפרג.
מכניסים לתנור ואופים כ- 40 דקות או עד שהעוגה מתייצבת (צריכה להישאר מעט רכה במרכז).
לאחר שהעוגה התקררה מכניסים למקרר לכ- 4 שעות, ניתן להכין גם יום קודם.

את אותה ורסיה של עוגה אפשר לעשות גם עם מלית פירות יער.

ציפוי שמנת חמוצה

200 גרם שמנת חמוצה
60 גרם אבקת סוכר
מערבבים ושופכים מעל העוגה הקרה, מקשטים בפרג.

צילום: יח"צ


קיש בטטה וגבינת עיזים:

לתבנית פאי נשלפת קוטר 26':

לבצק:
500 גרם קמח
250 גרם חמאה קרה
2 כפיות סוכר
1/2 כפית מלח
2 ביצים
1/2 כוס מים

במיקסר שמים חמאה, סוכר, מלח וקמח ומערבבים עד לקבלת פירורי בצק. מוסיפים את הביצים והמים מערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד. מוציאים את הבצק לניילון נצמד ומניחים במקרר לכשעתיים.
 לאחר שהבצק קר, מוציאים אותו מהמקרר ומרדדים בעזרת מערוך לעלה בקוטר של כ-3 מ"מ. מניחים בתבנית ומהדקים. מורידים את שאריות הבצק. במידה ונשאר בצק, ניתן להקפיאו ולהשתמש בשנית.
את התבנית עם הבצק מחזירים לקירור.

למילוי רויאל:

100 גרם בולגרית מפוררת
100 גרם גבינה לבנה 9%
200 גרם קוטג'
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כוס חלב
6 ביצים
קורט מלח
קורט פלפל
קורט אגוז מוסקט

שמים בקערה את כל החומרים מערבבים היטב.

לפיזור למעלה:
50  גרם גבינת עיזים
כ- 100 גרם גבינה צהובה מגורדת.

2 בטטות
1 עלה רוזמרין
שמן זית
2 שיני שום
מלח, פלפל

מחממים תנור ל-180 מעלות.
מקלפים את הבטטות, חותכים לעיגולים, שמים בקערה ומוסיפים שמן זית, מלח, פלפל, עלה רוזמרין ושום, מערבבים, שופכים לתבנית ואופים את הבטטות עד שהן יחסית רכות.

מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקרר, מניחים את הבטטות על הבצק, שופכים את מילוי הרויאל מעל, מפזרים מלמעלה את הגבינה, מקשטים בעלי רוזמרין. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ-45 דקות או עד שהקיש יציב ומקבל צבע חום בהיר.

צילום יח"צ

פשטידת פסטה וגבינות (ל-1 פשטידה 26')

400 גרם פטוציני
80 גרם גבינה בולגרית מפוררת
60 גרם ריקוטה
250 ק"ג קוטג'
40 גרם גבינה צהובה מגורדת
1 כוס חלב
1 מיכל שמנת
60 גרם זיתים שחורים או ירוקים מגולענים
1/2 גמבה חתוכה לריבועים קטנים
1/4 פלפל ירוק חריף ללא גרעינים חתוך קטן
4 ביצים
קורט פלפל
קורט אגוז מוסקט
1/2 כפית שטוחה מלח
50 גרם גבינה צהובה לפיזור מלמעלה

מכינים תבנית פיירקס 26 מרוחה בחמאה.
מבשלים את הפסטה (פטוציני) בישול מלא במים עם מעט מלח. שוטפים במים קרים. מערבבים את כל החומרים בקערה, מוסיפים את הפסטה. 
שופכים לתוך התבנית ומפזרים למעלה גבינה צהובה. מכניסים לתנור לחום של 180 מעלות כ- 50 דקות.


חג שבועות לבן וטעים...

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה