15 ביוני 2014

בונז'ור, אפשר להציע לך פרוסה...

נתחיל עם שני וידויים...הראשון, אני לא מתה על לחם יכולים לעבור ימים עד שאוכל לחם. והוידוי השני הוא שקיבלתי את הבגטים והלחמים מסדרת קראסט של בונז'ור לסקירה.
הערב הגיע ועימו צלצול בפעמון, בדלת עמד שליח עם מארז בגטים ולחמים (וסינר) טריים ועם ניחוח מדהים.
מיד הוצאו גבינות וירקות מהמקרר, והבגט הראשון (בגט מחמצת קראסט שיפון, חמוציות ואגוזים) נפרס...יותר נכון להגיד, הוא התפצח לו ובפנים התגלו הפתעות טעימות עטופות בלחם רך.
אז הפרוסה הראשונה המומלצת היא: פרוסת באגט עם ממרח פסטו, גבינה צפתית 5% (של פיראוס), עגבניית שרי וזיתים שחורים ובמילה אחת יאמי!

כל אותו הערב כבר בניתי לי בראש את ארוחת הבוקר...מה אני אכין? איזה ממרח יתאים? מה יתלווה לארוחה?הדבר היחיד שידעתי הוא שהלחם המלווה יהיה בגט מחמצת קראסט בתוספת דגנים מלאים ושיהיה מלווה בסלט ירקות טרי ובמיץ תפוח עץ וגזר של פריניב...כל השאר יחכה למחר בבוקר...
והבוקר הגיע במהרה, התאספנו כל המשפחה במטבח...סלט טונה הוכן במהרה, סלט ירקות נחתך מתובל בשמן זית, נענע ולימון.

מתכון לסלט טונה:
מצרכים:
4 ביצים קשות
2 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן זית 
2-3 כפות טחינה גולמית מעורבבת עם מעט מים 
בצל סגול חתוך דק - דק
גמבה חתוכה דק - דק
מלפפון חמוץ חתוך דק - דק
לימון

אופן ההכנה:
למעוך את הביצים באופן גס, לערבב עם הטונה והירקות.
לשפוך מעל את הטחינה
לתבל בפלפל שחור ומיץ לימון

בתיאבון

וכל המשפחה התיישבה לארוחת בוקר מזינה וטעימה...להתחלת בוקר של כיף...


הבאגט האחרון (מחמצת קראסט לבן) הוכנס לתנור לייבוש, עליו נמרח  ממרח חמאת לורפק וריבת תותים של סנדלפו או ממרח נוטלה (יאמי).

שאר הלחמים (לחם קראסט מחמצת בתוספת דגנים ולחם קראסט מחמצת 80% קמח חיטה מלא וגרעיני חמנייה) חיכו בסבלנות (ובמקפיא) לסופ"ש, אז הוצאו לאחר כבוד לארוחת שבת בבוקר: נפרסו, נמשחו בשמן זית ושום ונושנשו לצד גבינות שונות 5%, ירקות טריים ודגים מלוחים.

ולבסוף המלצה למתכון שתמיד גורף מחמאות (ולא תאמינו מאיפה המתכון...מבית החולים וולפסון חדר אוכל צוות)

מצרכים:
כיכר לחם
שמן זית
עשבי תיבול
עגבניות מיובשות
זיתים שחורים

אופן ההכנה:
פורסים את הלחם לפרוסות עבות לא עד הסוף
מכינים מרינדה משמן זית, עשבי תיבול, עגבניות מיובשות וזיתים שחורים.
ממלאים את חריצי הלחם במרינדה ומכניסים לתנור לרבע שעה בחום בינוני

בתיאבון... 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה