25 במרץ 2015

הפסח הזה הוא לא רק מצה...

כל שנה בפסח נשמעות אותן קריאות...שוב פעם מצות? איך זה שאין מה לאכול בפסח? למה הכל יבש? ולמה...ולמה...
וכמו כל שנה גם השנה ישנם חידושים ומוצרים נוספים שהופכים לכשרים והכל כדי להקל לנו את החג.
אז גם השנה יצאתי לסיבוב בסופר לבדוק מה חדש. את רב המוצרים טרם ניסיתי וההמלצה היא על היותו כשר לפסח ולאו דווקא על היותו טעים...

נתחיל עם ליל הסדר או בשמו השני הארוחה שמתחילה מאוחר ואחריה אין לאף אחד כח להמשיך...

כמו בכל שנה גם השנה מככבת החזרת, אדומה-סגולה וחריפה, כמו כל שנה נשמע מסביב לשולחן תסגרו את החזרת שלא תתנדף...אז אחרי ששנה שעברה התנסיתי בהכנת חזרת השנה אני קונה...במקרר ניתן למצוא חזרת של כל החברות: מעדני מיקי, אחלה ואוליביה.

אין סדר אמיתי בלי מרק צח (יש גם א. מרק עוף אמיתי עשר לפסח של אסם) עם קניידלך. ובמקרה שלי קניידלך בקלי קלות של אוסם למאותגרות כמוני.
ולילדים או לילדים בנפשם יש שקדי מרק טבעות (של אסם).
מנסיון של שנה שעברה זו היתה הצלחה גדולה, למרות שאני פחות אהבתי כי זה נרטב מהר מדי...ובכלל אני מעדיפה את שקדי המרק כחטיף.

כתוספת חוץ מאורז ותפוחי אדמה השנה יש גם אורז בצורת פסטה או פסטה מאורז תלוי איך מסתכלים על זה (ספירלי אורז שמתאים גם לחולי צליאק).
ואם בתפוחי אדמה עסקינן הלטקס של אוסם חוזרים ובגדול...רק להוסיף מים וביצים, לערבב ולתנור...תמיד מצליח ותמיד נגמר ראשון...

לצד המצות או לארוחות הבוקר ולטיולים השנה אני אכין גם לחמניות מקמח מצה...בגרסת ההכנה המלאה או של אוסם.

השנה אפשר להכין לילדים שניצלים עם פירורי לחם כשל"פ (כן, זה פחות חגיגי...אבל היי הילדים אוכלים, אז מי אני שאתלונן בנושא).
ולתיבול ושדרוג המנות אסם הכשירה את הרוטב הרב שימושי החדש שלה.

ואיך ניתן לסיים את הסדר ללא קינוח שירשים את האורחים...אז השנה חוץ ממוס נוטלה (המתכון בהמשך), ועוגיות פסח קל לאפות עם קמח תופח לפסח...ולמאותגרות יותר או למי שלילד שלו יש יום הולדת בפסח תערובת להכנת עוגת שוקולד לפסח (ניחשתם נכון שניהם של אוסם).

מוס נוטלה:
2 שמנת מתוקה פרווה
1 צנצנת נוטלה
כוס פקנים מסוכרים שבורים

אופו ההכנה:
מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה מוסיפים תוך כדי קיפול את שוקולד הנוטלה.
לוקחים שתי תבניות אינגליש קייק שמים ניילון נצמד (כשהשוליים מחוץ לתבנית פשוט כך קל להוציא ולהעביר לצלחת הגשה).
מפזרים בנדיבות פקנים מסוכרים, שופכים את התערובת ולמקפיא ללילה.

ניתן לשנות את המוס עם שערות חלווה במקום הנוטלה ופיסטוקים במקום הפקנים המסוכרים.
עם מקפא לימונענע או מנגו של פריגת במקום הנוטלה.

שיהיה לנו חג שמח ואביבי

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה