24 בפברואר 2015

פתיתים פלוס - הפלוס הוא כולו שלנו

לא נראה לי שיש מישהו שאינו מכיר את סדרת פתיתים פלוס של אסם...
אחרי שהתנסיתי בפתיתים מלאים (זה עבר בשלום למרות הצבע היותר כהה טוב יש 30% קמח חיטה מלאה) ותאמינו או לא גם בצהרון שלנו הם מככבים וכל מי שחשב שהילדים לא יאכלו אותם אוכל את הכובע, פתיתים פלוס ירקות שקראנו להם הפתיתים שהתחפשו בגלל שהם כתמתמים (טוב הם מכילים 25% ירקות) ופתיתים פלוס בורגול שהוכנסו לתוך פלפל ממולא עם בשר במקום האורז...


הגיע תורם של פתיתים פלוס עדשים (מג'דרה משודרגת) אותם קיבלתי להתנסות...
והפעם אמא שלי היא המנסה...כל הקרדיט מגיע לה ובענק.
מיד הוציאה סיר סוטאז' אידתה פטריות חתוכות טריות כמובן בשמן, הוסיפה גמבה חתוכה, בצל קצוץ ומעט שום...הניחוח התחיל להתפשט בבית.
לסיר הוספה שקית פתיתים פלוס עדשים ו-3.5 כוסות מים לאחר רתיחה הכל תובל במלח, פלפל וכף מרק עוף (אתם יודעים כמה קשה לקבל כמויות מאמא שלי זה בדרך כלל לפי העין או קצת מזה וקצת מזה), מנמיכים את האש ומכסים חלקית מערבבים מדיי פעם...6 דקות או אולי דקה שתיים יותר ומוכן.
עכשיו נשאר לכבות את הגז ולכסות את הסיר ל -5 דקות (הסוד הוא בכיסוי עם מגבת ועליו המכסה)...
בתיאבון!
הטעם נפלא, הפתיתים פלוס עדשים יצאו אחד אחד רכים וטעימים.
לא היה אחד מגדול ועד קטן שלא אכל מהם וביקש עוד...
ולסיכום: קל ומהיר להכנה, טעים ובריא (העדשים מכילים חלבון) ולי כאמא זה פתרון מושלם.
אימצתי בלב שלם ובפה מלא.