7 במאי 2014

ארוחה משפחתית על טהרת החלב

אפילו אני (אמא ודיאטנית) מוצאת את עצמי (לפעמים) שוברת את הראש בשאלה הנצחית: "מה להכין לארוחת הערב?" כי אני רוצה עבור ילדיי את המזון הכי בריא, הכי איכותי, הכי טעים...(כמו כל אמא בעבר, בהווה ובעתיד).

הדרישות הבסיסיות שלי הן:
  • ארוחה שתתאים לכולם – ילדים ומבוגרים.
  • ארוחה ממוצרים טריים (תמיד יש ירקות).
  • ארוחה מזינה ממוצרים בעלי צפיפות תזונתית גבוהה (במנה קטנה מקבלים הרבה: גם חלבון, גם ויטמינים וגם מינרלים).
  • ושיהיה טעים.
  • אם אפשר שההכנה תהיה מהירה אז מה טוב ואם לא אז לא.
ו     המטרה היא ברורה, כולנו יושבים יחד מסביב לשולחן ארוחת הערב ומשתפים איך עבר יומינו...זה לא חשוב עם על השולחן סעודת מלכים או ארוחת ערב פשוטה כל עוד אנחנו יחד.
      יש כל כך הרבה יתרונות בארוחת ערב משפחתית גם תזונתית ובעיקר חברתית - משפחתית, שעוד לפני שהיתה לי משפחה ידעתי שארוחות משפחתיות יהיו גם יהיו (וזה אכן קורה). 

     אז איך עושים את זה?
    קודם כל מגייסים את כל המשפחה לנושא, מתכנון הארוחה, דרך עריכת הקניות, הבישול, עריכת השולחן ועד לארוחה עצמה.
     ואז נשאר רק לדאוג שהארוחה תהיה טעימה ומזמינה...

    
     
     המתכון:
     ביצת עין כשמש
     קוטג', מלפפונים ועגבניות שרי ליצירת הכבשים והציפורים
     כמה פשוט...והתגובה היתה שווה הכל! 

     והפתרון שלי הוא ארוחת ערב חלבית...משפחתית...

     אז למה מוצרי חלב חשובים (וידוע לי שחלק יצקצקו בלשונם)?
  •    צפיפות תזונתית גבוהה כבר הזכרתי? אז יש לנו חלבון איכותי לשרירים, סידן לעצמות, מגנזיום חשוב לעצמות של הילדים, אבץ לשיער ולעור,  B12 ליצירת תאי דם אדומים והכל במנה קטנה.
  •      מגוון – גבינה לבנה, גבינה צהובה, צפתית ובולגרית, ריקוטה ואורדה, מסריחה וכחולה, חלב ויוגורט...יש עם יותר לקטוז ויש עם פחות.
  •      מגוון שימושים – טרי ישר מהקופסא (אבל לא את החלב בבקשה), בבישול, בטיגון ובאפייה.
י   
     

  
      פנקייק גבינה לבנה ופירות,
המצרכים:
חומרים לפנקייק,
1 ורבע כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
2 כפות סוכר
קורט מלח
1 כוס חלב 3%
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
75 גרם חמאה - מומסת
לתוספות:
מעט אבקת סוכר
פירות - תותים,בננה,תפוח,כל מה שאוהבים
3 כפות גבינה לבנה 5%
2 קוביות שוקולד חלב
2 כפות חלב 3%
איך מכינים?
פנקייק: מכניסים לקערה את כל המצרכים היבשים: קמח,אבקת אפיה,סוכר,מלח.
מערבבים היטב,ממיסים את החמאה.
טורפים את הביצים ומוזגים פנימה את החמאה המומסת,לאט ותוך כדי ערבוב.
מוסיפים תמצית וניל לביצים ולחמאה.
מוסיפים תוך כדי ערבוב את החלב או את הגבינה הלבנה לתערובת הביצים.
מוסיפים את התערובת הנוזלית לקערת היבשים.
מערבבים היטב במטרפה עד שמתקבלת תערובת חלקה.
מחממים מחהת קטנה, אפשר להעזר ברינג כדי שיצא עגול ויפה.
משמנים מעט את המחבת,יוצקים מצקת מהתערובת למחבת.
כשנוצרות בועות בחלק העליון של הפנקייק בודקים בזהירות,בעזרת מרית מתכת,
את מצבו בחלקו התחתון,אם צבעו זהוב הופכים עד שמוכן.
 
      בתיאבון ולבריאות





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה