21 במאי 2015

מתכוני שבועות מבית תנובה

פסטה אביבית

מה צריכים (ל-4 מנות)

8 גבעולי אספרגוס

1 חבילה (500 גרם) פסטה מסוג פטוצ'יני 

50 גרם חמאת תנובה, מומסת

½ כוס שמנת מתוקה לבישול של תנובה 15%, מחוממת קלות

½ כוס פתיתי פרמזן של תנובה או גבינת גבע-פרמזן מגוררת

½ שקית (300 גרם) אפונה עדינה של סנפרוסט, מופשרת

2 כוסות פול ירוק של סנפרוסט, חלוט לפי הוראות היצרן

1/3 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים

קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

מלח ים

פלפל שחור גרוס

להגשה

1/3 כוס צנוברים קלויים (במחבת ללא שמן)

1 חופן עלי בזיליקום קרועים

שמן זית

מה עושים?

בעזרת קולפן ירקות מקלפים את גזע האספרגוס הסיבי. חולטים אותו במים רותחים במשך כ-3 דקות, 

מסננים ומעבירים לקערת מי קרח כדי לעצור את תהליך הבישול. חותכים לחתיכות באורך 2 

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומחזירים לסיר. מוסיפים את החמאה, שמנת לבישול 

ופרמזן ומערבבים. מוסיפים את האפונה, פול, אספרגוס, פטרוזיליה וקליפת לימון. מתבלים 

מחלקים את הפסטה לקעריות הגשה. מפזרים מעל את הצנוברים ואת עלי הבזיליקום, מזלפים מעל 

ס"מ ומניחים בצד.

במלח ובפלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

כל מנה 3-2 טיפות שמן זית ומגישים.

                                  

לינגוויני עם חמאה שחומה ומרווה

1 חבילה (500 גרם) פסטה מסוג לינגוויני

1 בצל קצוץ דק או ½ כוס בצל קצוץ של סנפרוסט

2 שיני שום מקולפות ופרוסות דק

מה צריכים (ל-4 מנות)

 100גרם חמאת תנובה

 1/3כוס פירורי לחם

10 עלי מרווה

½ כוס מים רותחים

 5-4עיטורי עגבניות מיובשות בשמש של אוליביה, קצוצות דק

½ כוס גבינת גלעד-קשקבל תנובה, מגוררת

½ כוס פתיתי גבינת עמק תנובה למאפים

מלח ים

פלפל שחור גרוס

מה עושים

במחבת גדולה ממיסים 1 כף חמאה. מוסיפים את פירורי הלחם ומטגנים עד שמזהיב. מתבלים 

באותה מחבת ממיסים 1 כף חמאה. מוסיפים את הבצל ומטגנים על אש בינונית במשך כ-10 

מניחים את שאר החמאה במחבת עם עלי המרווה ומטגנים על אש קטנה. אחרי שהחמאה תימס 

היא תתחיל לבעבע ולהשחים קלות. מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים במשך דקה נוספת. 

יש לשים לב שהחמאה לא תישרף. מוסיפים את המים הרותחים ומביאים לרתיחה עדינה.

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומעבירים למחבת עם רוטב החמאה. מוסיפים 

את חתיכות העגבניות המיובשות ואת הגבינות. מתבלים במלח ובפלפל שחור ומערבבים.

מחלקים את הפסטה לקערות הגשה ומפזרים מעל את פירורי הלחם ואת שבבי הבצל המטוגן.

במלח ובפלפל שחור ומעבירים לקערה.


דקות עד שמזהיב והופך פריך. מניחים בצד.



מאפי פרומעז ובצל מקורמל

1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה של מעדנות, מופשר

מאפי פרומעז ובצל מקורמל

מה צריכים (ל-8 מאפים אישיים)

40 גרם חמאת תנובה

3 בצלים גדולים, פרוסים דק

1 גליל (200 גרם) גבינת עיזים פרומעז של תנובה, פרוס לטבעות בעובי 5 מ"מ

8 גבעולי תימין

חלב תנובה להברשה

פלפל שחור גרוס

מה עושים

מלח ים

1. מחממים מחבת גדולה על אש קטנה וממיסים בה את החמאה. מוסיפים את טבעות הבצל 

ומטגנים במשך כ-20 דקות עד שמזהיב ומתקרמל.

2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3. על גבי משטח עבודה פורשים את הבצק ליריעה. בעזרת חותכן עוגיות או כוס שתייה 

4. מניחים את עיגולי הבצק בתבנית ובעזרת סכין חדה מסמנים עיגול בבצק במרחק כ-1 ס"מ 

מהשוליים ודוקרים את פני העיגול הפנימי עם מזלג על מנת למנוע את התרוממות הבצק 

במהלך האפייה. מברישים את שולי הבצק בחלב ואופים בתנור במשך כ-10 דקות עד 

5. מניחים במרכז כל מאפה תלולית של טבעות בצל מקורמל ומעל מטבע פרומעז ומפזרים 

6. אופים במשך כ-20 דקות עד שמזהיב. מתבלים במלח ובפלפל שחור ומגישים חם או 

קורצים מהבצק 8 עיגולים בקוטר של כ-7.5 ס"מ.

שמזהיב.

שלושה-ארבעה עלי תימין.

בטמפרטורת החדר.

את גבינת העיזים פרומעז אפשר להחליף בגבינת ברי, רוקפור או קממבר. במקום בצל 

מקורמל אפשר להשתמש בריבת בצל של אוליביה. אפשר גם להכין את המנה כמאפה גדול 


וחגיגי, ובמקרה שכזה אין קורצים עיגולי בצק אלא מניחים את יריעת הבצק השלמה בתבנית.



מיני סופגניות גבינה ומטבלי YOLO 

מה צריכים (לכ-15 סופגניות)

200 גרם גבינה לבנה כנען 5% לבישול ולאפייה מסדרת השף הלבן

½1 כפיות אבקת אפייה

½ כוס קמח

קמצוץ מלח

1 כף סוכר

½ כפית תמצית וניל

קליפה מגוררת מ-1 תפוז

50 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס, או 1/4 כוס שוקולד צ'יפס

שמן לטיגון

אבקת סוכר

1 גביע (123 גרם) YOLO שוקולד לבן מעולה

1 גביע (123 גרם) YOLO שוקולד חלב מעולה

1 גביע (123 גרם) YOLO שוקולד מריר מעולה

מה עושים

בקערה מניחים את הגבינה והביצים וטורפים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הקמח, אבקת 

האפייה, מלח, סוכר ותמצית הווניל ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה. מקפלים לתערובת 

את קליפת התפוז ואת השוקולד הקצוץ.

במחבת עמוקה על אש בינונית מחממים שמן לטיגון בעומק 2 ס"מ.

כשהשמן חם מניחים בתוכו כפות מהבלילה, כ-6-5 כפות בכל פעם. מטגנים במשך כ-5-4 דקות עד 

שמזהיב, לפני שהופכים ומטגנים גם את הצד השני.

בעזרת כף מחוררת מוציאים את הסופגניות מהשמן ומניחים בצלחת מרופדת בנייר סופג.

עורמים את הסופגניות בצלחת הגשה ומפדרים באבקת סוכר. מגישים חם עם "מטבלים" של YOLO 


שוקולד לבן, שוקולד חלב ושוקולד מריר.

                              


נתחי סלמון במעיל פרמזן וברוטב יוגורט

4 נתחי פילה סלמון קפואים של דגי תנובה, מופשרים ומנוגבים היטב בנייר סופג

מה צריכים (ל-4 מנות)

1 שן שום מקולפת וכתושה

מלח ים

פלפל שחור גרוס

½ כוס פנקו (פירורי לחם יפניים)

¼ כוס פתיתי גבינת פרמזן תנובה

שמן זית לשימון התבנית ולמשיחת הדג

¼ כפית עלי תימין

לסלט

½ שקית (300 גרם) שעועית ירוקה עדינה שלמה של סנפרוסט, חלוטה לפי הוראות ההכנה 

שעל גבי האריזה

3-2 כפות רוטב חרדל ודבש של אוליביה 

להגשה

1 גביע 200) גרם) יוגורט 3% Bio תנובה

מכינים את הדג: מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו 

מניחים את נתחי הדג בתבנית כשצד העור פונה כלפי מטה ומושחים את פני הדג בשמן זית 

בקערה מערבבים את פירורי הפנקו, פתיתי הפרמזן ועלי התימין. מפזרים את התערובת על הדג 

ומהדקים עד לקבלת ציפוי. אופים בתנור במשך כ-20 דקות עד שצבעו של הדג הופך ורדרד.

מרכיבים את המנה: מניחים את הסלט בצלחת הגשה גדולה. מעל מניחים את נתחי הסלמון 


מה עושים

במעט שמן זית.

ובשום. מתבלים במלח ובפלפל שחור.

מכינים את הסלט: מניחים בקערה את השעועית ומתבלים ברוטב חרדל ודבש.


האפויים ומגישים בליווי יוגורט.


חג שבועות שמח, לבן וטעים.