24 בפברואר 2017

בצק העלים החדש של מעדנות מרודד ומופחת שומן

אני מאד אוהבת לבשל ולאפות...מאד,מאד אוהבת לבשל ולאפות...רק שני דברים מרתיעים אותי בנושא האחד הוא אפייה עם שמרים והשני הוא שימוש בבצק עלים...
אני זוכרת במעורפל שפעם הכנתי בורקס בשר והייתי צריכה להניח דף, דף ולשמן בין לבין או אולי אני מתבלבלת עם פילו? בכל מקרה זה היה לא ידידותי בעליל...מה גם שבצק עלים מאד, מאד שומני ולא הכי בריא בעולם (למרות שבורקס זה טעים).
מאד שמחתי לקבל את בצק העלים החדש של מעדנות...שהוא גם מרודד וגם מופחת שומן, כלומר מכיל 1/3 פחות שומן ו-20% פחות קלוריות מבצק עלים רגיל.

אחרי הפשרה קצרה (מספר שעות) התחלתי להכין ולאפות.

הכנתי שבלול בורקס גבינות עם טפנד זיתים:

שיטחתי חצי מכמות בצק העלים



בקערה ערבבתי קופסת קוטג', 1/2 קופסת בולגרית במליחות עדינה וחופן וחצי של גבינה צהובה מגוררת.



מרחתי את תערובת הגבינות על הבצק ומעל מרחתי טפנד זיתים של חברת נפטון.



גילגלתי את בצק העלים כשבלול והכנסתי לתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות לכחצי שעה.




מוכן




ומשה בתיבה:

חתכתי את הבצק לריבועים.


חתכתי את נקניקיות עוף של זוגלובק 100% רכיבים טבעיים (תחסכו ממני את ההטפה בנושא)


הנחתי כל חצי נקניקיה בקשה ריבוע בצק עלים וגלגלתי  


הכנסתי לתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות לכחצי שעה.



מיותר להגיד שהכל נטרף בן רגע...בתיאבון