27 במרץ 2016

פסטרמה זו טירת צבי

כן אני יודעת, מי שמכיר אותי כבר מרים גבה או כמה גבות...אבל אני אוהבת פסטרמה.
אני אוהבת גם לאכול וגם להכין, וכן אני יודעת מה יש בפסטרמה לטוב ולרע.
ולכן שמחתי לקבל לטעימות את סדרת הפסטרמות החדשה מרכיבים טבעיים בלבד של טירת צבי.

בסדרה שלוש אריזות מדף (אותם גם קיבלתי לנסות): פסטרמה דבש וסילאן, פסטרמה פפריקה ופסטרמה ברביקיו ושלושה מוצרים למעדנייה: פסטרמה דבש וסילאן, פסטרמה ברביקיו ופסטרמה בציפוי פלפלים.

אז רגע לפני הטעימות מדובר בפסטרמה דלת שומן (2% שומן), ללא תוספת חומרים משמרים (למעט סלרי טבעי), ללא תוספת פוספטים (מעבר לקיים באופן טבעי בבשר), ללא צבעי מאכל, ללא תוספת מונוסודיום גלוטומט, ללא גלוטן (אבל גם לא ציפיתי שיהיה) ועם פחות נתרן יחסית למוצרים אחרים בשוק.

מקור הבשר הוא בשר הודו 74% (אני הייתי מעדיפה מהודו נקבה ומנתח שלם - המלצה אישית שלי) וכן רמות הנתרן עדיין גבוהות למדיי...



ארוחת ערב שני מבוגרים ושני ילדים נסובו לשולחן ובתפריט: לקטנטן - חביתה עם הפתעה (פסטרמת ברביקיו) עם ירקות חתוכים ליד, לגדול - לחמנייה מלאה, קטשופ (באשר נפלנו - נפלנו) ופסטרמת דבש וסילאן ולי ולבעלי סלט גדול עם ביצה מגורדת ופיסות פסטרמת פפריקה.
והכל טעים...טעים...

את הפסטרמה וחתכתי לרצועות הכנסתי לפסטה ברוטב עגבניות וזיתים שהכנתי ועד שבאתי לצלם כבר לא היה מה לצלם.

מתכון לפסטה ברוטב עגבניות וזיתים עם רצועות פסטרמה (המתכון הבסיסי הוא של ניקי ב עם שינויים קלים שלי).

פסטה ברוטב עגבניות וזיתים

5 מנות

מצרכים:

200 גר' פסטה פוסילי
בצל קצוץ דק
שן שום קצוצה
3 עגבניות קצוצות
3 – 4 כוסות מים
קופסת טבעות זיתים שחורים
רסק עגבניות קטן 100 ג'
כפית פפריקה מעושנת
כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית כמון
כפית סוכר שטוחות
פלפל שחור גרוס
מלח
אופן ההכנה:

1. להרתיח מים ולחלוט את הזיתים 15 דקות ולסנן לחזור על הפעולה עוד פעמיים.
2. לטגן קלות את רצועות הפסטרמה להזהבה
3. לטגן את הבצל להוסיף את השום ולטגן עד הזהבה, להוסיף את העגבניות זיתים לטגן כשתיים שלוש דקות להוסיף רסק ותבלינים ו3 כוסות מים להרתיח להנמיך את האש לבינונית ולהוסיף את הפסטה ולבשל כ-20 דקות, מידי פעם לערבב, לבדוק טעמים, במידה וחסר נוזלים להוסיף מעט מים כל פעם.
למנה שלי ושל בעלי אני אוהבת להוסיף מעט צ'ילי קצוץ

בתיאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה