31 בינואר 2016

שקשוקה בעשר דקות - קלה וטעימה

שבת בבוקר יום יפה וקר, כולם בבית לא רוצים לצאת החוצה אבל רעבים.
מה עושים? פותחים מזווה ומחליטים, מה טעים ומהיר להכנה...
מיד אני שמה עיני על רוטבי השקשוקה של אוליביה אחד חריף (למבוגרים שבחבורה) ואחד לא חריף (לקטנטנים שבמשפחה). ושניהם ללא חומרים משמרים
החלה של שבת כבר מוכנה דרוכה למלא את יעודה...

שתי מחבתות על הגז,
במחבת אחת מוקפצים חצילים וקישואים עליהם נשפכת תכולת הצנצנת והופ הביצים כבר בפנים (ואפילו לא נשפכו).
והשנייה נשארת נקייה רק עם רוטב השקשוקה והביצים.

הקטנים שבחבורה עורכים את השולחן, ירקות נחתכים למרכז השולחן, גבינות וחלה...או החלה...
10 דקות ו..."כולם לשולחן..."
המחבתות מהבילות והשקשוקות נמזגות לצלחות...חצי שעה אחרי מנגבים עם החלה את המחבתות...

השקשוקה טעימה מאד והחריפה באמת חריפה, אבל לא חריף שורף, אלא מתובל חריף...כיף, כיף, כיף...וטעים...טעים...טעים...
וכל כך קל להכנה.

התחלנו מסורת שבת בבוקר חדשה, שקשוקה עם חלה.

שבת שלום חמימה וטעימה.