איך אוכלים את השקדים, האגוזים ופירות החג המזינים ושומרים על המשקל? עם אריזות 100 קלוריות, כמובן!
אני כל כך אוהבת את חג הט"ו בשבט...כל השנה חוגגים אצלנו בבית את החג (פחות מחבקים עצים ויותר נכון אוכלים פירות יבשים כל השנה, אבל למה להתקטנן).
בני הבכור הכיר את הפירות היבשים עוד לפני שידע מה זה שוקולד (אל תדאגו הוא לא מסכן וכיום בגיל 3 הוא משלב בין השניים).
אז כדיאטנית אני מודעת ליתרונות כמו גם לחסרונות של הפירות היבשים...
היתרונות מרובים:
15 יחידות שקדים = 8 חצאי אגוז מלך =4 אגוזי ברזיל = 5.5 אגוזי מקדמיה קלופים = 5 יחידות אגוז פקאן = 12 יחידות קשיו טבעי = 2.5 כפות צימוקים = 4 יחידות שזיף מיובש = 4 יחידות תמר לח = 2 תאנים מיובשות = 6 יחידות משמש מיובש = 4 חרובים = 100 קלוריות.
לרגל החג, מדגים מועדון ה-100 קלוריות באריזה, אפשרות הגשה ואכילה של פירות יבשים ומוצרי מזון מסדר ט"ו בשבט, באריזות מדודות של 100 קלוריות בכל אריזה.
כי למה לשקול, למדוד, לחשב ולספור קלוריות (או, לאכול עם הרבה מאוד נקיפות מצפון), אם אפשר לספור אריזות?
הודות לשיתוף פעולה עם 'שקדיה', מגיש מועדון 100 קלוריות, מבחר אגוזים ופירות יבשים בריא וטבעי (ללא תוספת מלח) כמיטב המסורת.
צילום: אילנית כהן פרידמן.
החומרים:
180 גרם קמח שיפון
120 גרם קמח לבן
230 גרם מים
120 גרם ביגה - תערובת של 60 גרם מים ו-60 גרם קמח ששהה במשך יום במקרר
2 גרם שמרים יבשים
9 גרם מלח
85 גרם דבש
170 גרם תפוחים מיובשים
130 גרם צימוקים
75 גרם אגוזי פקאן
אופן ההכנה:
באדיבות מאפיית "לחם טאטי"
אני כל כך אוהבת את חג הט"ו בשבט...כל השנה חוגגים אצלנו בבית את החג (פחות מחבקים עצים ויותר נכון אוכלים פירות יבשים כל השנה, אבל למה להתקטנן).
בני הבכור הכיר את הפירות היבשים עוד לפני שידע מה זה שוקולד (אל תדאגו הוא לא מסכן וכיום בגיל 3 הוא משלב בין השניים).
אז כדיאטנית אני מודעת ליתרונות כמו גם לחסרונות של הפירות היבשים...
היתרונות מרובים:
- פירות יבשים עשירים בסיבים תזונתיים, המסייעים להקניית תחושת שובע, למנוע מחלות שונות וחשובים ליציאות סדירות.
- פירות יבשים דלים מאד בנתרן ועשירים מאד באשלגן ובכך מסייעים במניעת יתר לחץ דם.
- מחקרים רבים שנערכו בשנים האחרונות הראו שמיץ ופרי החמוציות יעילים בטיפול בזיהומים בדרכי השתן.
- מחקר ישראלי שבוצע לאחרונה בטכניון בראשות פרופ' מיכאל אבירם, מצא כי בפרי התמר נוגדי חמצון ייחודיים. ואכילה קבועה של תמרים סייעה בהפחתת שומנים (טריגליצרידים) וחמצונם.
- בשזיפים מיובשים יש חומר המזרז פעילות מעיים שהופך לפעיל יותר בהרתחה. לכן, מומלץ להרתיח 2-3 שזיפים בכוס מים ולשתות רצוי על בטן ריקה.
- תאנים ושקדים מכילים כמות גדולה של סידן.
- צימוקים יכולים להיות חטיף אנרגיה ולספק במהירות סוכר זמין לגוף.
- שזיף מיובש נמצא בין עשרים המזונות בעלי התכולה הגבוהה ביותר של נוגדי חמצון מתוך 100 מזונות שבדק משרד החקלאות האמריקני בשנת 2004.
- אגוזי מלך עשירים מאוד באומגה 3, אשר מסייע בהפחתת רמות הכולסטרול בדם ובשמירה על בריאות הלב.
- הערך הקלורי הגבוה (מעט פרי הרבה קלוריות)
- חלק מהפירות היבשים מצופים בסוכר, ולכן ערכם הקלורי גבוה עוד יותר
- חלק מהפירות היבשים מטופלים בחומרים משמרים מכילי גופרית, כדי לשפר את צבעם ולהאריך את חיי המדף שלהם (אני ממליצה לשטוף אותם בטרם האכילה).
כמה פירות מיובשים ו / או אגוזים ניתן לאכול בסך של 100 קלוריות ?
15 יחידות שקדים = 8 חצאי אגוז מלך =4 אגוזי ברזיל = 5.5 אגוזי מקדמיה קלופים = 5 יחידות אגוז פקאן = 12 יחידות קשיו טבעי = 2.5 כפות צימוקים = 4 יחידות שזיף מיובש = 4 יחידות תמר לח = 2 תאנים מיובשות = 6 יחידות משמש מיובש = 4 חרובים = 100 קלוריות.
(נלקח מהאגודה הישראלית לסוכרת אי"ל)
לרגל החג, מדגים מועדון ה-100 קלוריות באריזה, אפשרות הגשה ואכילה של פירות יבשים ומוצרי מזון מסדר ט"ו בשבט, באריזות מדודות של 100 קלוריות בכל אריזה.
כי למה לשקול, למדוד, לחשב ולספור קלוריות (או, לאכול עם הרבה מאוד נקיפות מצפון), אם אפשר לספור אריזות?
צילום: אילנית כהן פרידמן.
חטיף בריאות
החומרים:
180 גרם קמח שיפון
120 גרם קמח לבן
230 גרם מים
120 גרם ביגה - תערובת של 60 גרם מים ו-60 גרם קמח ששהה במשך יום במקרר
2 גרם שמרים יבשים
9 גרם מלח
85 גרם דבש
170 גרם תפוחים מיובשים
130 גרם צימוקים
75 גרם אגוזי פקאן
אופן ההכנה:
- מערבבים את הקמחים השונים, המים, הביגה, השמרים, המלח והדבש עד לקבלת בצק אחיד.
- מוסיפים את הפירות והאגוזים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מחלקים את התערובת לאצבעות ארוכות, מניחים על תבנית אפייה המכוסה בנייר אפייה ומחכים כשעתיים לתפיחת הבצק.
- מחממים מראש את התנור בטמפרטורה של 250 מעלות, ולאחר הכנסת התבנית מפחיתים את החום ל-230 מעלות ואופים במשך כ-15 דקות.
באדיבות מאפיית "לחם טאטי"
על מועדון ה- 100 קלוריות באריזה
אתר האינטרנט "מועדון ה-100 קלוריות
באריזה" מהווה מועדון צרכנים, המייצג מהפיכה תזונתית ותפיסה חדשנית בתחום של
ייצור, אריזה ושיווק של מזון. האתר מציג את החזון ומרכז את המידע על (כמעט) כל
מוצרי המזון בישראל, אשר נמכרים ביחידות של כ- 100 קלוריות לאריזה (או יחידה).
על פי השיטה המהפכנית החדשה, לא צריך יותר
לספור קלוריות, אלא פשוט סופרים אריזות וכך מתאפשרת שליטה בכמות הקלוריות
אותה אנו צורכים בקלות וביעילות. למשל, אם נרצה לאכול 2,000 קלוריות, פשוט נספור
20 אריזות. האתר מפלח ומאפשר למיין את המוצרים לפי קטגוריות, מדדים של שובע
ובריאות ועוד ומאפשר בחירה מושכלת של 100 קלוריות לכל מטרה - 100 קלוריות משביעות,
100 קלוריות בריאות, 100 קלוריות מפנקות וכו'.
רוני גורדון, מפתחת שיטת ה-100 קלוריות באריזה, אומרת: "השקפת העולם שלנו היא שאפשר
וכדאי ליהנות מכל סוגי המזון אותו אנו קונים ובמקביל, לשמור על משקל יציב ועל
בריאות טובה באמצעות חישוב קלוריות פשוט וע"י הרכבת תפריט קלורי יומי התפור
על פי טעמנו ואורח חיינו".
לאור הביקוש הגובר מצד הצרכן לתזונה נבונה ושמירה על המשקל בקלות ובנוחות
החלה רוני גורדון במגעים עם חברות מזון לצורך פיתוח קווי מוצרים בני 100 קלוריות
לאריזה, שיאפשרו לצרכן שליטה מלאה בתפריט היומי ללא השקעת זמן ומאמץ.
"כולי תקווה שיצרני מזון יזהו את המגמה הבריאותית החדשה ואת הבשורה
הצרכנית הטמונה בשיטה, כמו גם את האחריות החברתית הרובצת לפתחם, ואת ההזדמנות
העסקית חסרת התקדים הטמונה במתן פתרונות אמיתיים ויעילים למלחמה במגיפת
ההשמנה", אומרת רוני.
פרטים
נוספים באתר: http://www.100cal.co.il/
ובעמוד הפייסבוק: https://www.facebook.com/100cal
אז שיהיה לנו חג שמח ובתיאבון!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה