31 במאי 2016

פתי בר - לא רק לטבול בקפה

קיבלתי לנסות ולהתנסות במהדורה המיוחדת של פתי בר, והפעם פתי בר בטעם קרמל ופתי בר בטעם שוקולד מריר.
גילוי נאות, אנחנו מאד אוהבים פתי בר בכל צורה, כלומר טבול בתה או בקפה או בעוגת ביסקוויטים שמככבת בכל יום הולדת.
ההתחלה היתה ברורה, פותחים את החבילה ופשוט טועמים...וממשיכים לטבול במשקה החם.
הילדים העדיפו את הפתי בר בטעם קרמל בעוד שאני העדפתי את הפתי בר בטעם שוקולד מריר (מיום ראשון דיאטה...).
ועכשיו ניגשתי לאתגר...להכין עוגה עם פתי בר שאינה עוגת גבינה (למה? למה לא עוגת גבינה? שבועות מתדפק לו על הדלת...).
תכננתי להכין עוגת ביסקוויטים (זה תמיד הולך), אבל המשפוחה החליטה שזה פשוט מדיי ולכן יש רק מתכון בלי תמונה.

מתכון לעוגת ביסקוויטים משודרגת (תבנית מלבנית בינונית):

רכיבים:
פתי בר בטעם קרמל
פתי בר בטעם שוקולד מריר
1.5 כוסות חלב
1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל
1/2 שקית אינסטנט פודינג שוקולד
2 שמנת מתוקה
מייפל אמיתי

מתחילים בהרכבה:
מכינים מראש שתי קצפות אחת בטעם וניל (להקציף 1 שמנת מתוקה + 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל) ואחת בטעם שוקולד (להקציף 1 שמנת מתוקה + 1/2 שקית אינסטנט פודינג שוקולד + כפית מייפל אמיתי)
טובלים כל פתי בר בחלב ומסדרים כמו דמקה (פתי בר קרמל - פתי בר שוקולד מריר וכך הלאה). 
בשכבה העליונה מורחים מהקצפת בטעם וניל ושוב מסדרים שכבת פתי בר כמו דמקה והפעם מורחים את הקצפת השניה.

למעלה מורחים את שכבת הקצפת האחרונה או חצי קצפת וניל וחצי קצפת שוקולד או למי שממש רוצה יכול להכין גנאש שוקולד מריר ולמרוח מלמעלה

והמתכון שכן הכנתי...עוגת כדורי שוקולד של קרין גורן

רכיבים:

לתערובת כדורי שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר (אני השתמשתי בשוקולד מריר בתוספת תפוז)
100 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
1 כוס חלב
30 ביסקוויטים "פתי בר" בטעם שוקולד מריר

לקרם שוקולד:
2 מיכלים שמנת מתוקה
1 כוס חלב
2 כפות סירופ מייפל טבעי
1 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד

לקישוט:

3 כפות אבקת קקאו



מתחילים בהרכבה:

שמים בסיר בינוני שוקולד, חמאה, סוכר וחלב וממיסים יחד עד שהתערובת נמסה ונוזלית. מסירים מהאש.
שוברים את הביסקוויטים גס. שמים בקערה גדולה ומוזגים פנימה בזהירות את תערובת השוקולד.
משטחים את התערובת בתבנית בעזרת גב של כף. ומעבירים את התבנית לקירור מהיר במקפיא למשך 10 דקות.
מקציפים במיקסר שמנת מתוקה, חלב, סירופ מייפל ואינסטנט פודינג, במהירות גבוהה למשך 2 דקות בערך, עד שהתערובת הופכת לקרם.
מוזגים את הקרם לתבנית ומיישרים בעזרת לקקן. מעבירים את התבנית למקרר למשך 4 שעות לפחות, להתייצבות העוגה.
שמים את הקקאו במסננת קטנה ומפזרים מעל העוגה.




בתיאבון


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה