7 בנובמבר 2015

הכן את ילדך לחורף

החורף מגיע ואיתו כל תחלואי החורף ולכל מי שיש תינוק, פעוט ו/או ילד יודע שהנזלת בדרך, שהשיעול דופק לו בדלת והחום...החום זו כבר בעיה גדולה.
כולנו מכירים את הטלפון מהגן שמודיע לנו שהילד לא מרגיש טוב או שעלה לו החום...
כולנו מכירים את המצב הזה שהילד סמרטוט ושפוך בסלון וכל כך מסכן...

הדרך הטובה לטפל במחלות החורף הן למנוע אותן מלכתחילה...

אז איך אני עושה זאת בביתי מבצרי?

קודם כל אני דואגת לבריאות ילדיי במשך כל השנה:

1. אני דואגת שרוב תזונת ילדיי תהיה בריאה ומזינה המכילה את כל הויטמינים והמינרלים - כך אני מחזקת את הגוף כנגד נגיפים. אני לא אומרת שאין ממתקים או חטיפים אבל פחות הרוב הם פירות וירקות ודגנים מלאים.
2. אני דואגת שישתו מים במשך כל השנה ומדי מיצי פירות וירקות טבעיים בעיקר תפוזים או גזר.
3. אני דואגת שילדיי יהיו פעילים גופנית באופן תדיר, בין אם זה בחוג ספורט או בפארק עם החברים.
4.  איוורור, איוורור, איוורור...גם כשקר וגשום תמיד יהיה אצלי חלון שהוא מעט פתוח. (אני דואגת לעשות זאת גם בגנים של בניי.

וכשההתקררות או השפעת כבר הגיעו לביתי אני מנסה קודם כל לטפל באמצעים טבעיים:

1. מרק עוף של סבתא - האנטיביוטיקה הטבעית שאני גדלתי עליה ועכשיו ילדיי גדלים עליה, מלאה בגזר וקישוא וצמחי תבלין וכמובן עוף. 100% רכיבים טבעיים.
2. ויטמין C - הויטמין הותיק והמוכר ביותר המשפר את עמידות הגוף כנגד מתקפת נגיפים. כולם מוכרים לנו את התפוזים כמלאי ויטמין C אולם  ניתן למצוא אותו בשפע אף יותר בפקעות ורדים, תות שדה, קיווי, גויאבה פלפל אדום וברוקלי. 
3. סמבוק שחור, אכיניצאה ופרופוליס הינם תוספי מזון בעלי סגולות להגברת מערכת החיסון ושיפור עמידות הגוף בפני חיידקים ונגיפים. אותם אני אומנם לא יכולה לתת לילדיי באופן טבעי, אז אני נותנת כסוכריות ג'לי 

ובמקרים ספציפיים אני מכינה לי ולילדיי חליטות צמחי מרפא עם מעט דבש.

1. קורנית (טימין) – למצבי שיעול וקוצר נשימה, עוזר לכייח החוצה ליחה על ידי הפיכתה לנוזלית, אנטי בקטריאלי, אנטי פטרייתי.
2. מרווה – שטובה להורדת חום, נזלת והצטננות, דלקות גרון, כאבי בטן וגזים.
אני לא אומרת שילדיי לא חולים...הם פשוט חולים פחות...
מרק העוף של סבתא רחל
1 צרור פטרוזיליה
1 צרור שמיר
1 צרור כרפס
4 גזרים
4 קישואים
1 בצל גדול
1 שורש פטרוזיליה
6 שוקי עוף נקיים
אופן ההכנה:
בתחתית הסיר שמים צרורים את הפטרוזיליה, השמיר והכרפס. מוסיפים גזר, קישואים ושורש פטרוזיליה.ומעליהם את שוקי העוף.
מכסים במים רותחים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומוסיפים את הבצל.
מוסיפים מלח, פלפל שחור וניתן להוסיף חוויאג'.
ממשיכים לבשל עוד כ - 40 דקות עד שעה. 

ולבריאות

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה