עוגת גבינה
קלאסית בציפוי קרם שוקולד לבן
לתבנית
בקוטר 24 ס"מ
המרכיבים
לבצק
50
גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2/3
כוס קמח (90 גרם)
1
חלמון
50
גרם אבקת סוכר
למלית
250
גרם גבינת שמנת 30% לא מומלחת
500
גרם גבינה 9%
1
כוס סוכר (200 גרם)
5
ביצים + 1 חלבון
1/2
1 חבילה פודינג שוקולד לבן אסם
לציפוי
1/2
חבילה פודינג שוקולד לבן אסם
1
מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1/2
כוס חלב (100 מ"ל)
125
גרם גבינה 5% או 9% (1/2 גביע)
1
כפית סוכר
50
גרם שוקולד לבן מגורר (לקישוט)
אופן
ההכנה
- מחממים את התנור ל- °C180
ומשמנים את התבנית.
- לבצק: מכניסים את כל חומרי
הבצק למעבד מזון ומפעילים עד שנוצרים פרורים גדולים. מוציאים מהמעבד ויוצרים
בצק אחיד.
- על משטח מקומח מרדדים את
הבצק לעיגול דק התואם לתחתית התבנית. מעבירים לבסיס התבנית ומהדקים היטב.
אופים כ 10-8 דקות או עד שהבסיס מזהיב.
- למלית: מעבירים את הגבינות
לקערה ומערבבים ידנית. מוסיפים את כל שאר חומרי המלית וממשיכים לערבב היטב עד
שנוצרת בלילה אחידה.
- מחממים את התנור ל- °C200,
מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-25 דקות. מורידים את הטמפרטורה ל- °C150
ואופים כשעה ועשר דקות נוספות. מצננים בטמפרטורת החדר כחצי שעה.
- לציפוי: יוצקים לקערה את
השמנת והחלב. מוסיפים את הפודינג והסוכר ומערבבים היטב באמצעות מטרפה ידנית
או מערבל חשמלי. כשהציפוי מתקשה מעט מוסיפים את הגבינה ומערבבים עד לאיחוד.
- מורחים באופן אחיד מעל
לעוגה הקרה ומקשטים בשוקולד לבן מגורר. מעבירים למקרר ל-5 שעות לפחות לפני
ההגשה (מומלץ לילה במקרר).
|
עוגת גבינה בציפוי קרם שוקולד לבן - צילום: דניאל לילה, סטיילינג: עמית פרבר
קרפים
במילוי קרם שוקולד לבן וגבינת ריקוטה
|
ל
- 15 יחידות
המרכיבים
1
כוס קמח (125 גרם)
¼
כוס סוכר (50 גרם)
¼
כפית מלח
1
כוס חלב (250 מ"ל)
½
כוס שמנת מתוקה (125 מ"ל)
2
ביצים
1
כף חמאה להברשת המחבת
למילוי
1
חבילה פודינג שוקולד לבן אסם
1/2
1 כוסות חלב (325 מ"ל)
1/2
מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
1
מיכל גבינת ריקוטה (250 גר')
60
גר' חמוציות קצוצות (1/2 כוס – אם רוצים)
ההכנה
- בקערה, באמצעות מטרפה מערבבים
את הקמח, הסוכר והמלח. מוסיפים את הביצים וטורפים כשלוש דקות עד שנוצרת בלילה
אחידה. מחממים קצת את החלב עם השמנת המתוקה (אפשר במיקרו ל-30 שניות),
מוסיפים שליש מהכמות לבלילה וטורפים היטב, עד שכל הגושים נעלמים. מוסיפים את
שארית הנוזל ומערבבים למרקם אחיד. מעבירים את הבלילה דרך מסננת כדי להוציא גם
את הגושים הקטנטנים.
- מברישים מחבת קטנה במעט
חמאה ומחממים על להבה בינונית. יוצקים למחבת מצקת מהבלילה ומטים כך שהבלילה
תצפה את התחתית. מטגנים כדקה והופכים את הקרפ בזהירות ומטגנים עוד כ 10 שניות
עד שהתחתית מתייבשת. כך מכינים את כל הקרפים.
- להכנת המילוי: יוצקים
לקערת מיקסר את החלב והשמנת ומוסיפים את הפודינג. מקציפים קלות כ 2-3 דקות או
עד שהקרם מסמיך. מקפלים לתוך הקרם את גבינת הריקוטה. מוסיפים חמוציות,
מערבבים עד שמתקבל מילוי אחיד. ממלאים כל קרפ ב- 2 כפות מהמילוי ומגלגלים.
מגישים מיד.
נשמר יומיים במקרר.
|
קרפים במילוי קרם שוקולד לבן וגבינת ריקוטה – צילום וסטיילינג: מאיה פלמון
|
עוגת בחושה עם גבינה
ודובדבנים בציפוי קרם שוקולד לבן
לתבנית
אינגליש קייק באורך 30-35 ס"מ
המרכיבים
1
כוס סוכר (200 גר')
150
גר' חמאה
3
ביצים
1
כפית תמצית וניל
1.5
כוסות קמח תופח אסם ( 185 גר')
¼
כפית מלח
1/2
גביע גבינה 5% (125 גרם)
1/4
1 כוסות דובדבנים מסוננים (180 גרם)
1
כף קמח רגיל
לציפוי
1
חבילה פודינג שוקולד לבן אסם
1
מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1
כוס חלב (200 מ"ל)
1/2
גביע גבינה 5% (125 גרם)
לקישוט
100
גרם שקדים פרוסים מולבנים
ההכנה
- מחממים את התנור לטמפרטורה
של °C165 ומשמנים תבנית אפייה.
- במיקסר מקציפים יחד חמאה
וסוכר כשתי דקות עד שהחמאה מבהירה. מוסיפים את הביצים באופן הדרגתי אחת אחרי
השנייה.
- בקערה בינונית מערבבים
קמח, מלח ואבקת אפייה.
- מוסיפים למיקסר תמצית וניל,
חצי מתערובת הקמח וחצי מהגבינה עד שהתערובת נהיית אחידה ואז מוסיפים את השאר.
חשוב לא לערבב יותר מידי, ערבוב יתר יפגום ברכות העוגה.
- יוצקים לתבנית את הבלילה. מערבבים
את הדובדבנים המסוננים עם כף קמח. מסדרים את הדובדבנים מעל העוגה.
- אופים כשעה או עד שקיסם
יוצא ממרכז העוגה יבש. מצננים כחצי שעה לפחות. הופכים את העוגה לצלחת הגשה
מלבנית.
- לציפוי: יוצקים לקערה את
השמנת והחלב. מוסיפים את הפודינג ומקציפים כ-3 דקות במערבל חשמלי במהירות
גבוהה. כשהציפוי מתקשה מעט מוסיפים את הגבינה ומערבבים בעדינות. מורחים את הקרם על פני העוגה באופן אחיד
ומכל הצדדים.
- מקררים כשעה במקרר
ומגישים.
- ניתן לקשט בפרוסות שקדים.
|
עוגה בחושה עם גבינה ודובדבנים בציפוי קרם שוקולד לבן – צילום וסטיילינג: מאיה פלמון
חג שבועות לבן וטעים
|
|
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה