קרפ סלמון ועירית חגיגי:
מתכון
לקרפים:
2
כוסות קמח
2
כוסות מים או חלב
4
ביצים
1 כף
שמן
קורט
מלח
1 כף
שטוחה סוכר
מערבבים
את כל הנוזלים, מוסיפים את כל החומרים היבשים תוך כדי ערבוב (במידה ונוצרים גושים,
ניתן לסננן במסננת), מכינים את הקרפים על מחבת.
למילוי:
גבינת
שמנת 30%
1
חבילת עירית
סלמון
מלח,
פלפל.
לוקחים
קרפ, מורחים שכבה דקה של גבינת שמנת, מסדרים עירית מעל (גבעול שלם) וחתיכות סלמון,
מתבלים. מגלגלים את הקרפ לרולדה ומכניסים למקרר לשעה לייצוב. מוציאים מהמקרר,
פורסים לפרוסות ברוחב של כ- 2.5 ס"מ ומשפדים על גבי שיפוד.
עוגת
גבינה אפויה ופרג
לתבנית
קפיצית קוטר 26,
לבסיס:
250
גרם פתי בר טחון
100
גרם חמאה
מערבבים
ומשטחים בתבנית, מכניסים לקירור.
למלית
פרג:
100
גרם פרג טחון
1/2
כוס סוכר
1/2
כוס חלב
25
גרם חמאה (1/4 חבילה)
קליפה
מ- 1/2 לימון
2
כפות פירורי ביסקוויט טחון
1 כף
דבש
1
ביצה
בסיר
מרתיחים חלב וסוכר, כשהחלב רותח מכניסים את הפרג ומבשלים עוד כ-2 דקות, מורידים
מהאש ומוסיפים את שאר החומרים. מצננים ומכניסים לקירור. לאחר שהמסה קרה, משטחים
אותה מעל התחתית של העוגה ומכניסים שוב לקירור (רצוי להקפאה)
ניתן
לקנות מלית פרג מוכנה בסופר.
למלית
גבינה:
3/4
כוס חלב
3/4
כוס סוכר
2
כפות קמח
כפית
שטוחה אבקת אפייה
3
ביצים
כפית
תמצית וניל איכותית
מחממים
תנור ל-170 מעלות.
במיקסר
מערבבים גבינה, חלב, ביצים, סוכר ווניל כ- 5 דקות. מוסיפים את הקמח ואבקת אפייה
ומערבבים עד שהמסה חלקה, שופכים מעל מלית הפרג.
מכניסים
לתנור ואופים כ- 40 דקות או עד שהעוגה מתייצבת (צריכה להישאר מעט רכה במרכז).
לאחר
שהעוגה התקררה מכניסים למקרר לכ- 4 שעות, ניתן להכין גם יום קודם.
את
אותה ורסיה של עוגה אפשר לעשות גם עם מלית פירות יער.
ציפוי
שמנת חמוצה
מערבבים
ושופכים מעל העוגה הקרה, מקשטים בפרג.
צילום: יח"צ |
קיש
בטטה וגבינת עיזים:
לתבנית
פאי נשלפת קוטר 26':
לבצק:
500
גרם קמח
250
גרם חמאה קרה
2
כפיות סוכר
1/2
כפית מלח
2
ביצים
1/2
כוס מים
במיקסר
שמים חמאה, סוכר, מלח וקמח ומערבבים עד לקבלת פירורי בצק. מוסיפים את הביצים והמים
מערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד. מוציאים את הבצק לניילון נצמד ומניחים במקרר
לכשעתיים.
לאחר שהבצק קר, מוציאים אותו מהמקרר ומרדדים
בעזרת מערוך לעלה בקוטר של כ-3 מ"מ. מניחים בתבנית ומהדקים. מורידים את
שאריות הבצק. במידה ונשאר בצק, ניתן להקפיאו ולהשתמש בשנית.
את
התבנית עם הבצק מחזירים לקירור.
למילוי
רויאל:
100
גרם בולגרית מפוררת
100
גרם גבינה לבנה 9%
200
גרם קוטג'
1
מיכל שמנת מתוקה
1
כוס חלב
6
ביצים
קורט
מלח
קורט
פלפל
קורט
אגוז מוסקט
שמים
בקערה את כל החומרים מערבבים היטב.
לפיזור
למעלה:
50 גרם גבינת עיזים
כ-
100 גרם גבינה צהובה מגורדת.
2
בטטות
1
עלה רוזמרין
שמן
זית
2
שיני שום
מלח,
פלפל
מחממים
תנור ל-180 מעלות.
מקלפים
את הבטטות, חותכים לעיגולים, שמים בקערה ומוסיפים שמן זית, מלח, פלפל, עלה רוזמרין
ושום, מערבבים, שופכים לתבנית ואופים את הבטטות עד שהן יחסית רכות.
מוציאים
את התבנית עם הבצק מהמקרר, מניחים את הבטטות על הבצק, שופכים את מילוי הרויאל מעל,
מפזרים מלמעלה את הגבינה, מקשטים בעלי רוזמרין. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170
מעלות כ-45 דקות או עד שהקיש יציב ומקבל צבע חום בהיר.
צילום יח"צ |
פשטידת
פסטה וגבינות
(ל-1 פשטידה 26')
1
כוס חלב
1 מיכל
שמנת
1/2
גמבה חתוכה לריבועים קטנים
1/4
פלפל ירוק חריף ללא גרעינים חתוך קטן
4
ביצים
קורט
פלפל
קורט
אגוז מוסקט
1/2
כפית שטוחה מלח
מכינים
תבנית פיירקס 26 מרוחה בחמאה.
מבשלים
את הפסטה (פטוציני) בישול מלא במים עם מעט מלח. שוטפים במים קרים. מערבבים את כל
החומרים בקערה, מוסיפים את הפסטה.
שופכים
לתוך התבנית ומפזרים למעלה גבינה צהובה. מכניסים לתנור לחום של 180 מעלות כ- 50
דקות.
חג שבועות לבן וטעים...
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה