חג שבועות אמנם חלף עבר לו, אבל הפוסט על אותה ארוחה גורם לבלוטות הרוק שלי לעבוד שעות נוספות...
נשאלת השאלה למה אוכלים חלבי בשבועות? והתשובה תלויה במי ששואלים: אם שואלים דתיים התשובה קשורה לחוקי כשרותשלא היו עד לקבלת לוחות הברית, אם שואלים חילוניים אז בדר"כ התשובה היא כי בנות ישראל החסודות לבשו לבן ויצאו לכרמים למפגשי שידוך (לבן - חלב, חלב - חלבי ומכאן ההקשר) ואם שואלים ציניים אז התשובה היא כי זה חג של חברות מוצרי החלב.
האמת היא שלא מעניין אותי מה התשובה הנכונה, ארוחה חלבית זה כיף גדול...וכמו בשנתיים האחרונות גם השנה אני מארחת את המשפוחה (שלי ושל בעלי) לארוחה פרווה - חלבית, סך הכל 13 מבוגרים (לפחות בגיל), 2 ילדים ושני קטנטנים..
למה פרווה? כי חמותי לא אוכלת מוצרי חלב. למה? ככה!
כל שנה אני מחפשת מתכונים טעימים וייחודיים...גם לחלבי וגם לפרווה...
וידוי קטן לפני שמתחילים...את מוצרי שופרסל ואסם קיבלתי לסקירה
אז מה בתפריט?
בפתיח או יותר נכון על השולחן:
רכיבים:
500 גרם קמח
1 שקית אבקת אפייה
1/2 ליטר בירה שחורה
1/4 כפית מלח
1/4 כוס סוכר חום
לתוספות:
חמוציות, פירות יבשים קצוצים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית משומנת מרססים בתרסיס שמן מעל ואופים עד להשחמה (40-45 דקות).
במנות בעיקריות:
רכיבים:
4 בצלים בינוניים קצוצים
1 כוס קמח תופח
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
2 ביצים
מלח
פלפל שחור
1 בטטה פרוסה לרצועות ע"י קולפן
אופן ההכנה:
לשמן תבנית 26
לערבב את כל מרכיבי הפשטידה לתערובת אחידה ולהעביר לתבנית. לשטח בעזרת גב של כף.
מטגנים את הבצל והשום,מוסיפים את העגבניות המרוסקות ולבסוף את השמנת לבישול
מסדרים בכלי עלי לזניה, עליהם שכבת חצילים, עליהם מפזרים את הגבינות, הבזיליקום ויוצקים מעט מהרוטב
חוזרים על השכבות שלוש פעמים
אופים בחום של 180 מעלות כ-45 דקות
אופן ההכנה:
שמים בקערת המיקסר את הקמח והסוכר מערבבים.מוסיפים את המלח והשמן ומתחילים ללוש. מוסיפים 2 כוסות מים ולשים מעט, עד שמתקבל בצק אחיד. ממשיכים ללוש ומוסיפים בהדרגה עוד מים – לכל היותר כוס – עד שמתקבל בצק רך אך לא דביק.
מוציאים את הבצק מהקערה לשים אותו כמה דקות ביד.
מחזירים את הבצק לקערה, מכסים בפלסטיק נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
לשים מעט את הבצק ומעצבים ממנו לחמניות. מכסים במגבת או בסדין מקומחים, ומתפיחים כ-20 דקות.
מחממים במחבת שמן לטיגון עמוק. מטגנים את הלחמניות כמה דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות היטב. השמן. הטיגון האידיאלית היא 180-160 מעלות.
מגישים עם סלטים חריפים, טונה, ביצים קשות, חמוצים ותפוחי אדמה מבושלים.
היה כיף, משפחתי, לבן וטעים...
נשאלת השאלה למה אוכלים חלבי בשבועות? והתשובה תלויה במי ששואלים: אם שואלים דתיים התשובה קשורה לחוקי כשרותשלא היו עד לקבלת לוחות הברית, אם שואלים חילוניים אז בדר"כ התשובה היא כי בנות ישראל החסודות לבשו לבן ויצאו לכרמים למפגשי שידוך (לבן - חלב, חלב - חלבי ומכאן ההקשר) ואם שואלים ציניים אז התשובה היא כי זה חג של חברות מוצרי החלב.
האמת היא שלא מעניין אותי מה התשובה הנכונה, ארוחה חלבית זה כיף גדול...וכמו בשנתיים האחרונות גם השנה אני מארחת את המשפוחה (שלי ושל בעלי) לארוחה פרווה - חלבית, סך הכל 13 מבוגרים (לפחות בגיל), 2 ילדים ושני קטנטנים..
למה פרווה? כי חמותי לא אוכלת מוצרי חלב. למה? ככה!
כל שנה אני מחפשת מתכונים טעימים וייחודיים...גם לחלבי וגם לפרווה...
וידוי קטן לפני שמתחילים...את מוצרי שופרסל ואסם קיבלתי לסקירה
אז מה בתפריט?
בפתיח או יותר נכון על השולחן:
- פלטת גבינות (של משק יעקבס) ופירות העונה
- פלטת דגים מלוחים ומעושנים
- קרפצ'יו סלק
- סלט חסות ועלי בייביז (של שופרסל), עגבניות שרי, חמוציות (של שופרסל) ונקטרינות ברוטב ויניגרט הדרים של אסם
- סלט פסטה (השוס היה בפסטה היא היתה בצורת שיבולים ברוח החג), עם גבינת פטה (של גבינות גד) וזיתים שחורים ברוטב אלף האיים צ'ילי (של אסם)
- סלט עגבניות שרי ובייבי מוצרלה (של גד) עם שמן זית ובזיליקום
- סלט גזר וקינואה של גיסתי יעל (אם תהיה דרישה אני מבטיחה להשיג את המתכון עבורכם)
- מיני בורקסים - גבינה ותפו"א
- טורטיות עם סלמון מעושן - חלק עם גבינת ניו יורק לייט 5% בטעם טבעי וחלק עם איקרה (פרווה זוכרים?) ועירית
- לחם בירה שחורה וחמוציות שהכנתי במו ידי (המתכון של קרין גורן)
רכיבים:
500 גרם קמח
1 שקית אבקת אפייה
1/2 ליטר בירה שחורה
1/4 כפית מלח
1/4 כוס סוכר חום
לתוספות:
חמוציות, פירות יבשים קצוצים
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה. משטחים את התערובת בתבנית משומנת מרססים בתרסיס שמן מעל ואופים עד להשחמה (40-45 דקות).
במנות בעיקריות:
- פשטידת בטטות ובצל פרווה המתכון (של ליהיא לפיד)
רכיבים:
4 בצלים בינוניים קצוצים
1 כוס קמח תופח
חצי כוס שמן
חצי כוס מים
2 ביצים
מלח
פלפל שחור
1 בטטה פרוסה לרצועות ע"י קולפן
אופן ההכנה:
לשמן תבנית 26
לערבב את כל מרכיבי הפשטידה לתערובת אחידה ולהעביר לתבנית. לשטח בעזרת גב של כף.
לחמם תנור ל- 180 מעלות, להכניס את הפשטידה ולאפות במשך כ-50 דק`, עד שהיא מזהיבה.
- פשטידת ברוקולי וגבינות (מאתר וואלה עם שדרוגים קלים) - התוספת האישית שלי היתה שקדים למעלה.
רכיבים:
- 500 גרם ברוקולי (שבושל לפני או קפוא שמפשירים אותו)
- חב' גבינה לבנה 5% (אני השתמשתי בגבינת סקי)
- חב' קוטג 5% (של שטראוס)
- חצי חבילת בולגרית 5% (של גד)
- 4 ביצים
- 2 כפות קמח תופח
אופן ההכנה:
שמים את הברוקולי (אחרי שהפרדנו פרחים) בתבנית פיירקס כך שכל התבנית תהיה עם ברוקולי.
בקערה נפרדת מערבבים אתשאר הרכיבים ומפזרים אותם על הברוקולי שבתבנית, אני פיזרתי מלמעלה פרוסות שקדים מולבנים.
מכניסים לתנור על 180 מעלות למשך 40-50 דקות עד שהפשטידה יציבה ומשחימה.
בקערה נפרדת מערבבים אתשאר הרכיבים ומפזרים אותם על הברוקולי שבתבנית, אני פיזרתי מלמעלה פרוסות שקדים מולבנים.
מכניסים לתנור על 180 מעלות למשך 40-50 דקות עד שהפשטידה יציבה ומשחימה.
- לזניית חצילים וגבינות
רכיבים:
1 חבילת עלי לזניה (של אסם)
2 חצילים טריים
גבינת פטה עיזים (של גד) מפוררת
150 גרם גבינת פרמזן מגורדת (אני ערבבתי פרמז'ן ופקורינו (של גד)
קופסת עגבניות מרוסקות
2 חצילים טריים
גבינת פטה עיזים (של גד) מפוררת
150 גרם גבינת פרמזן מגורדת (אני ערבבתי פרמז'ן ופקורינו (של גד)
קופסת עגבניות מרוסקות
בצל
שום
שמנת לבישול 10% (של תנובה)
צרור עלי בזליקום קצוצים
צרור עלי בזליקום קצוצים
אופן ההכנה:
פורסים את החצילים לעובי של 1/2 ס"מ וממליחיםמטגנים את הבצל והשום,מוסיפים את העגבניות המרוסקות ולבסוף את השמנת לבישול
מסדרים בכלי עלי לזניה, עליהם שכבת חצילים, עליהם מפזרים את הגבינות, הבזיליקום ויוצקים מעט מהרוטב
חוזרים על השכבות שלוש פעמים
אופים בחום של 180 מעלות כ-45 דקות
- פריקסה
רכיבים:
כ-16 לחמניות, תלוי בגודל
1 ק"ג קמח שמרים 50% קמח מלא של אסם
1 כף סוכר
1 כף מלח
1/2 כוס שמן
כ-3 כוסות מים פושרים
שמן לטיגון עמוק
1 ק"ג קמח שמרים 50% קמח מלא של אסם
1 כף סוכר
1 כף מלח
1/2 כוס שמן
כ-3 כוסות מים פושרים
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
שמים בקערת המיקסר את הקמח והסוכר מערבבים.מוסיפים את המלח והשמן ומתחילים ללוש. מוסיפים 2 כוסות מים ולשים מעט, עד שמתקבל בצק אחיד. ממשיכים ללוש ומוסיפים בהדרגה עוד מים – לכל היותר כוס – עד שמתקבל בצק רך אך לא דביק.
מוציאים את הבצק מהקערה לשים אותו כמה דקות ביד.
מחזירים את הבצק לקערה, מכסים בפלסטיק נצמד ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
לשים מעט את הבצק ומעצבים ממנו לחמניות. מכסים במגבת או בסדין מקומחים, ומתפיחים כ-20 דקות.
מחממים במחבת שמן לטיגון עמוק. מטגנים את הלחמניות כמה דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות היטב. השמן. הטיגון האידיאלית היא 180-160 מעלות.
מגישים עם סלטים חריפים, טונה, ביצים קשות, חמוצים ותפוחי אדמה מבושלים.
- עוגת מוס גבינה וגנאש שוקולד לבן של אמא שלי רחל
- עוגת תפוחים של חמותי רחל
- פירות
(מבטיחה להשיג את המתכונים, אם תהיה דרישה...רמז...רמז...)
היה כיף, משפחתי, לבן וטעים...
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה