16 ביוני 2014

מתכוני שפים לקראת האירוע הקולינארי הגדול שמתקרב- "בישולים בתחנה" 24-26 ביוני

אסם בשיתוף עיריית תל אביב-יפו המחלקה למופעים, משיקות את האירוע הקולינרי הגדול של השנה:"בישולים בתחנה"
26-24 ביוני, שלישי - חמישי, החל מהשעה 17:00
התחנה, תל אביב

סלט תפוח-אדמה עם שומשום
מאת סרדנה דילסקי

מרכיבים:
  • 5 תפוחי אדמה קטנים
  • 2 חופן שומשום
  • פלפל חריף(אדום וירוק)
  • 3 שיני שום
  • 4 כפות שמן
  • חופן כוסברה
  • חצי כפית מלח
  • חצי למון סחוט
  • 2 מלפפונים 
  • בצל אדום
  • חצי כפית כורכום


אופן ההכנה:
להרתיח בסיר מים תפוחי אדמה עד שהם רכים, לקלות שומשום במחבת עד להזהבה ולכתוש אותו,להוציא למלפפונים את הליבה ולחתוך לרצועות (לשים בקערה), לחתוך בצל לרצועות ולסחוט 2 כפיות לימון על הבצל (לשים בקערה), לקלף תפוח אדמה ולחתוך לקוביות בינוניות (להוסיף לקערה), כשמונים אחוז מהשומשום (לשים בקערה), לערבב היטב את הקערה, במחבת לחמם את השמן ולהוסיף חצי כפית כורכום ולטגן את הפלפלים עד לשינוי צבע ולהוסיף שום כתוש עד להזהבה (לשים בקערה) לערבב היטב ולהוסיף מלח, שארית השומשום וכוסברה קצוצה.

צילום: סרנדה דילסקי
עוגת גבינה וצ'ורוס
מאת פאולין שובל
מרכיבים:
  • 2 כוסות בצק רבוך
  • 200 גרם גבינה לבנה 5%
  • 200 גרם מסקרפונה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות פודינג וניל
  • גרדת 1/2 תפוז
  • 1 ביצה, טרופה
  • 1 כוס סוכר 
  • 2 כפות קינמון טחון (לא חובה)
​לבצק רבוך:
  •  100 מ''ל מים
  • 100  מ''ל חלב
  • קורט מלח וסוכר
  • 90  גרם שמן צמחי
  •  110 גרם קמח
  • 4 ביצים
אופן ההכנה:

מחממים התנור ל 170 מעלות. באמצעות מערבל, מקציפים את הגבינה, את השמנת יחד עם וניל, גרדת תפוז, ביצה, פודינג וניל וחצי מכמות הסוכר עד שהתערובת חלקה.
את שאר הסוכר מערבבים עם הקינמון. מעבירים לשק זילוף, ללא צנתר ומניחים בצד.
מרססים תבנית אפייה בגודל 26'' עם ספריי בישול, מפזרים ¼ כוס של תערובת הסוכר והקינמון באופן שווה.
על גבי תבנית אפייה, מזלפים את חצי מכמות הבצק הרבוך, מיישרים בעזרת מרית, כך שהבצק חלק לחלוטין.
מורחים את הבצק בתערובת של גבינה באופן שווה, מזלפים את החצי השני של הבצק על גבי הגבינה בשכבה דקה, כך שהבצק מכסה אותה בצורה אטומה לחלוטין.
מפזרים על החלק העליון ¼ הכוס סוכר הנותרת ואופים 30-35 דקות או עד להזהבה.
בתיאבון!!

להכנת הבצק:
מרתיחים את המים ואת החלב יחד עם השמן, המלח והסוכר. מוסיפים את הקמח מערבבים היטב ומורידים מהאש. נותנים להתקרר במשך כ-20 דקות. מקציפים את הביצים קלות על מנת לקבל תערובת חלקה. מוסיפים תוך כדי ערבוב לתוך הבצק כמות קטנה של ביצים (כגודל ביצה אחת) ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. ממשיכים עד שכל הביצים נספגו לתוך הבצק.

צילום: יח"צ

קוסקוס ממולא תמרים ואגוזים 
המתכון של פסקל פרץ-רובין

החומרים לכ 6 מנות
מכינים את גרגרי הקוסקוס לפי אופן ההכנה על גב האריזה

למלית:

500  גרם תמרים מסוג מג'הול מגולענים וקצוצים דק
1 כוס אגוזי מלך ,פקאן, או שקדים קצוצים גס
1/2 1 כפיות קינמון
1/2 כפית ציפורן
1 כף קליפת תפוז מגוררת או 1 כפית תמצית שקדים
3-4 כפות סוכר דמררה
1/2 – 3/4 כוס מים

לסירופ סוכר:
1 כוס סוכר
3/4 כוס מים
מיץ מחצי לימון

 מכינים את גרגרי הקוסקוס לפי הוראות ההכנה…

בוחשים יחד את כל חומרי המלית בסיר בינוני, מעמידים על להבה בינונית ומבשלים תוך בחישה עד לקבלת תערובת אחידה.

בזמן אידוי גרגרי הקוסקוס בפעם השלישית מסדרים  בכלי האידוי (קישכש) שכבה של גרגרי קוסקוס מעלה שכבה של מלית ומעל שוב גרגרי הקוסקוס .

אפשר גם  להכין שתי שכבות או להסתפק באחת. ממשיכים בבישול מעל הבורמה. מצננים ומגישים כך ( מעט מתפורר),

או מכינים את סירופ סוכר ויוצקים על פני העוגה בתום האידוי. מחכים עד לקירור מוחלט והופכים על מגש. וחותכים בהתאם.

להכנת הסירופ- מניחים את כל החומרים בסיר ומבשלים כ-25 דקות עד לקבלת סירופ צמיגי ויוצקים מעל לקוסקוס הממולא ומצננים.
 
צילום :פסקל פרץ-רובין

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה