13 במרץ 2014

הידעתם: ביום שישי ה-14.3 חוגגים את "יום הפאי" (המתמטי) הבינלאומי - כנסו יש מתכון...לפאי...

מתכון פאי תפוחים מוקרם

באדיבות מירי זורגר לאסם

עבור תבנית בקוטר 26 ס"מ

מצרכים:
לבצק:
300 גרם קמח
200 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר
1 ביצה

למלית:
9-10 תפוחי גרנד, קלופים וחתוכים לקוביות של 2X2 ס"מ
2 כפות סוכר חום
1/3 כוס שמן או 50 גרם חמאה

להקרמה:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 שקית פודינג אינסטנט וניל צרפתי של אסם
1 ביצה
1/2 כפית תמצית וניל

לציפוי:
1 כוס שקדים פרוסים


אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי הבצק, ולשים עד לקבלת בצק רך ונעים לעבודה. עוטפים אותו בניילון נצמד ומכניסים לשעה במקרר.

מכינים את המלית:
2. מחממים שמן או חמאה במחבת. מוסיפים את התפוחים ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות. מוסיפים את הסוכר החום ומערבבים.

3. ממשיכים לטגן עד שהתפוחים השחימו קלות. מעבירים לקערה ומצננים. בתום הצינון מסננים את הנוזלים שנוצרו במהלך הבישול.

4. מערבבים היטב במטרפה  את כל חומרי ההקרמה, ושומרים בצד.

5. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעלה בעובי של כ-1/2 ס"מ.

6. מרפדים את הבצק בתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ, ומהדקים לדפנות.

7. אופים את הבצק כ-15 דקות, בחום 175 מעלות, עד שהוא מזהיב.

8. מוציאים את הבצק מהתנור ומוסיפים מעל את התפוחים. יוצקים מעל את ההקרמה.
9. מפזרים שקדים פרוסים מעל ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות, כ-35 דקות או עד שהעוגה זהובה ומוכנה.

 
צילום: מאיה פלמון


מתוך אתר בישולים http://www.bishulim.co.il/

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה