21 בינואר 2014

אל תסתכל בכריך, אלא במה שיש בו

ראובן וידה, טכנולוג מזון ראשי של "עינת תעשיות מזון", מעניק מספר טיפים לזיהוי כריך טרי, בריא וטעים

מידי פעם צצים דיווחים על אוכל מוכן, בעיקר כריכים, שהתגלו כמקולקלים ושאינם ראויים לאכילה. כיצד בוחרים כריך טוב ובטוח לאכילה? על מה יש להקפיד ולשים לב? ראובן וידה, טכנולוג המזון הראשי של חברת "עינת תעשיות מזון", מציע מספר טיפים לצרכן, על מה עליו לבדוק בעת קניית כריך מוכן:

· ראשית על הצרכן לרכוש כריך ארוז מראש ובאריזה סגורה, שפתיחתה ניכרת. (הכוונה לאריזה שהצרכן יזהה בוודאות שהיא סגורה, למשל כריך שאריזתו מולחמת).

· מוצרי מזון הרגישים לקלקול מיקרוביאלי, מחויבים בסימון תאריך אחרון לשימוש באופן גלוי ובולט לעין. אין לצרוך כריך ללא סימון תאריך תפוגה.

· יש להימנע ככל האפשר מרכישת מוצרי מזון שסומנו במדבקות הניתנות להסרה. יש לציין כי הכריכים מתוצרתה של עינת תעשיות מזון מסומנים ע"י הזרקת דיו אוטומטית על כל אריזה, ולא בעזרת מדבקות, על מנת למנוע אפשרות הסרה והחלפה של התווית.

· יש להימנע מקניית מוצר מזון מיצרן מפוקפק. יצרן מפוקפק פירושו יצרן שלא מפרסם את שמו וכתובתו על גבי האריזה, או שמסתיר את הנתונים הללו באופן שקשה לאתרו.

· כריכים המוכנים במקום, אל מול עיני הלקוח, יש לצרוך במקומות נקיים, בעלי סביבת עבודה בטוחה ונקיה ועם נהלי ניקיון לצוות ולעובדים.

 
כריך קמח מלא גבינה בולגרית של עינתצילום: איל קרן.

עינת תעשיות מזון נחשבת לחברה המובילה בתחום ייצור כריכים בישראל. החברה מקפידה על טיב מוצריה באמצעות שימוש בחומרי גלם איכותיים וטריים. הייצור מתבצע בתנאי סניטציה קפדניים, בקרת איכות צמודה של טכנולוגים ובדיקות מעבדה תכופות. ההפצה הינה מצוננת, מבוקרת ומפוקחת על ידי תוכנת מעקב. כל אלה מתבצעים על מנת לשמור על התקנים המחמירים ביותר והסטנדרטים הגבוהים ביותר בתעשיית המזון.

בתיאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה