24 בדצמבר 2013

לחם ציידים גרסת הילדים

לחם  ציידים הינו ככר לחם  המכיל את כל מרכיבי המזון הדרושים לארוחת צהריים מזינה. מקורו של הלחם בציידי אירופה שהיו מעשנים או כובשים את הבשרים על מנת שלא יתקלקלו, והיו מכניסים לתוך הלחם ירקות אפויים ומטבלים.
לרגל פתיחת שנת הלימודים, מגישה חברת "מעדני יחיעם" הצעת הגשה לכריך מזין ומשביע, עבור הילדים בבית הספר.

המצרכים (ל- 4 מנות):
4 לחמניות שלמות (לא לחמניות קלועות) רצוי ארוכות.
5 פרוסות נקניק פרושוטו יחיעם
5 פרוסות נקניק קורנדביף יחיעם
שתי עגבניות חתוכות לפרוסות
2 בצלים חתוכים לרצועות דקות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 כף טפנד ממרח זיתים שחורים

אופן ההכנה:
חותכים בכל לחמניה את צד "הנשיקה" ומרוקנים את התוכן מהלחם שבה, מניחים בצד.
מטגנים את הבצל עד לשקיפות. מוסיפים את הפלפלים ולאחר דקה גם את העגבניות. מטגנים כ- 10 דקות ומסירים מהאש לפני ריכוך מלא של הירקות. מניחים בצד.
מוציאים את הנקניקים מהאריזה וממלאים שכבה של כחצי גובה בתוך הלחמניה. מסדרים הכל בשכבות יפות ואפשר להשתמש במספר סוגים של נקניקים אהובים. לאחר המילוי הנקניקים, מכניסים פנימה את הירקות שטוגנו, לאט לאט ובזהירות. לאחר המילוי, מחברים מחדש את הקצה של הלחמניה ועוטפים הכל בנייר אפיה. מהדקים וקושרים עם חוט חזק.
מניחים בתבנית ועליה מניחים משקולת כבדה כמו כלי חרס (חשוב שיהיה עמיד לחום).
מכניסים לתנור למשך כשעה וחצי בחום 120 מעלות.
לאחר צינון חותכים למנות ועוטפים בעטיפת כריך לבית הספר. ניתן לשמור במקרר.  


להשיג ברשתות השיווק ובמעדניות המובחרות ברחבי הארץ.

שתהייה לנו שנה טובה ושנת לימודים פוריה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה